Skip to main content Skip to search

Pogosta vprašanja

Pogosta vprašanja s katerimi se srečamo v našem računovodskem servisu

Iščete računovodski servis ?

Ste na pravi poti. Pri nas na enem mestu dobite vse ; računovodske storitve, davčno svetovanje, pomoč pri ustanovitvi podjetja, kadrovanje, pridobitev enotnih dovoljenj za državljane tretjih držav…

Kako bo potekalo naše sodelovanje, kaj je z ostalimi storitvami ?

Pri našem sodelovanju, so poleg knjigovodskih in računovodskih storitev v ceno vključena tudi svetovanja. Če na vaše vprašanje ne najdemo odgovora sami, nam do pravega odgovora pomagajo zunanji sodelovci iz posameznih področij. Tako je naš odgovor hiter in učinkovit.

Nisem iz vaše regije, kako bo z prevzemom dokumentacije ?

Vašo dokumentacijo prevzamemo kjerkoli drugje, lahko tudi na vaši lokaciji, ali pa ob dobri kavi, z vami na klepetu. Nujno dokumentacijo nam lahko posredujete tudi preko e-mail, faksa.

Imam novo zaposlenega, kako naj uredim ustrezno dokumentacijo ?

Za vas pripravimo potrebno pogodbo o zaposlitvi. Predhodno iz vaše strni pridobimo pooblastila, da lahko uredimo tudi ustrezne prijave v zavarovanje ter vse morebitne spremembe.

Kaj storim v primeru davčnega nadzora ?

Kot osebje, ki vodi vaše poslovne knjige, smo dolžni davčnemu organu predložiti vse podatke. Skupaj z vami preverimo in pripravimo dokumentacijo, ter smo skozi celoten postopek prisotni. Ker naše delo poteka skozi celo leto in vas usmerjamo že med letom, lahko tako zmanjšamo izpostavljenost davčnim kontrolam.

Kako pa je s svetovanjem?

V ceno računovodskih storitev imate zajeto tudi svetovanje. V kolikor gre za specifično zadevo in natančnega odgovora ne poznamo, zadevo raziščemo, če je treba vključimo tudi zunanje svetovalce in vam odgovor sporočimo v najkrajšem možnem času.

Zaposlili bi tujega državljana, pa ne vem kako ?

Za vas uredimo:

 • Pridobitev Enotnega dovoljenja za prebivanje za državljane tretjih držav in pridobitev ustreznih soglasij na različnih pravnih podlagah
 • Poiščemo vam ustrezne kandidate iz Slovenije in tujine sladno s potrebami delodajalca
 • Pripravimo potrebno dokumentacijo za napotitev delavcev na delo v tujino ali iz tujine v Slovenijo
 • Uredimo kadrovanje – priprava pogodb, razpisov, sporazumov, odpovedi
 • Spremenimo statusne spremembe, izbrisi, likvidacije, uvedbe stečajnih postopkov

Ali naj odprem d.o.o. ali s.p.?

Če odprete s.p., se izognete ustanovitvenemu kapitalu. Za s.p. je potrebno mesečno plačevati prispevke, ker ste obravnavani kot samozaposlen.  Če je več družbenikov je priporočeno da odprete d.o.o.. Velika prednost d.o.o.-ja je tudi, da družbeniki ne odgovarjajo s svojim premoženjem.

Kaj potrebujem za ustanovitev podjetja?

 1. osebni dokument družbenika
 2. davčno številko in EMŠO
 3.  osebni dokument bodočega direktorja
 4. ime družbe
 5. dejavnost družbe
 6. sedež družbe

Ali lahko po ustanovitvi zamenjam ime podjetja?

Seveda, to lahko brezplačno opravite na VEM točki.